foto_bewoners_tuin_4.jpeg

De bewoners

De huidige bewoners zijn Tim, Greetje, Lonne, Wieske, Timon en Tom. Deze zes jongeren vormen een gezellige groep met elkaar. Iedereen heeft een verstandelijke beperking en een aantal bewoners heeft daarbij een stoornis in het autistisch spectrum. Ondanks hun sociale beperkingen is juist het onderlinge contact in de groep van groot belang. Er is veel interactie, mede door de gezinsstructuur en de gezamenlijke activiteiten. Over en weer leren de bewoners veel van elkaar.

Het wonen

Het creëren van een huiselijke sfeer vinden we heel belangrijk. Zo koken we elke avond samen op de groep en staat er dagelijks vers, gezond en gevarieerd eten op tafel. Wekelijks gaan we naar dansles, zijn er knutsel-of bakactiviteiten en gaan we erop uit in de natuur. De bosrijke omgeving is een perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelroutes. Regelmatig schuiven ouders, broers en zussen aan voor diverse activiteiten of een kopje thee. Dit komt de gezelligheid en het familiegevoel uiteraard alleen maar ten goede.

Naast het samen ondernemen van activiteiten is er ook veel ruimte voor rust en het opzoeken van je eigen plek. In en rondom het huis zijn er genoeg leuke en leerzame klussen te bedenken die de zelfstandigheid van de bewoners bevorderen. Het zorgteam biedt daarbij de benodigde structuur en begeleiding, altijd met individuele leerdoelen in het vizier. Op deze manier ontstaat een zeer positief en stimulerend leefklimaat.

Image

De dagbesteding

Door de weeks gaan alle bewoners naar hun eigen dagbesteding op verschillende locaties. Naast dagbesteding buitenshuis, bieden wij als Wooninitiatief de Schonenberg ook dagbesteding op een aantal momenten in de week: maandag, dinsdag en woensdagmiddag. Wij zijn 24/7 geopend voor de bewoners, ook in de weekenden.
In vakanties kijken we met ouders wat wenselijk en mogelijk is aan opvang.
Vooral in de zomer is het een feest om vrij te zijn, want dan kunnen we heerlijk zwemmen in ons zwembad in de tuin.